Összeesküvés elmélet - a NASA finaszírozásában /frissítve



A fejlődés modellezésénél tartunk a kurzuson. A történelmi fejlődésképek kapcsán felmerül, hogy a körkörös (tudományosan ciklikus:) történelemszemlélet hiába jelenik meg nagyon régóta a történelem-értelmezésekben, ez a mai növekedéses világunkról lepereg: a jelen civilizációnk összeomlásának lehetősége a gyakorlatban, a döntéshozók nyilatkozataiban és tetteiben NEM jelenik meg.

Ehhez képest most ez a cikk a NASA finanszírozású kutatásra hivatkozva említi azokat a jelenségéket, összefüggéseket és tanulságokat, amiket önmagukat komolynak gondoló fórumokon még mindig nem lehet elmondani. Pontosabban az intézményeikbe beágyazott fizetést kapó hallgatóság NEM akarja meghallani. Tényleg, ahogy a süllyedő Titanicon az elit nem akart szembesülni a civilizációs illúzióját kipukkasztó természeti valóságról.
A cikk hosszabb bemutatást igényelne, jegyzetekkel és a szokásos okoskodásaimmal, amikkel hangsúlyoznám azokat az üzeneteket, amik a globalizációs szivattyú szívó ágáról tisztábban vagy másképp látszanak. Most ezek nélkül is idehivatkozom – végülis úgyis mindenkinek magának kell feldolgoznia…


 
--- frissítés március 24-én:
 
Lám, valóban jó cimke volt ez a NASA hivatkozás, a többi fórumon is így jött, és most jött is egy hír, miszerint a NASA elhatárolódik:)
Itt van két link, ami azóta született s most találtam (s ezeken belül is utána lehet járni, hogy ezek honnan vezetnek, hova vezetnek)
 
Őrült fontos megjegyezni, hogy nem attól lesz valami igaz, hogy ki mondja (vagy hogy ki tagadja!). 
A dolog fordított, ebben is: valójában a hír igazságát nem a hír-adó híre adja, hanem a hír-adó hitelességét minősíti a hír hitelessége. A mérce a Természet, a Természet valósága, és nem a szokásaink valósága.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése